Kinderyoga

In 2022 zijn we van start gegaan met de eerste yogi’s en wat is het een FEEST. De kinderen en de juf hebben al veel yoga avonturen beleefd; zo zijn we op safari geweest, hebben we de onderwaterwereld verkend op de rug van een dolfijn, zijn we ontwaakt uit onze winterslaap als krokussen en zijn we met zijn allen door de wasstraat gegaan. De mogelijkheden in onze fantasiewereld zijn eindeloos!

Met het seizoen mee

Ook volgden we de seizoenen. In de lente deden we geitjesyoga, in de zomer gingen we aan de wandelyoga in het Veerse bos; we bouwden hutten, zongen mantra’s met de ukelele en plukten uit de pluktuin. In de herfst en de winter keerden we wat meer naar binnen en zorgden we goed voor onszelf met onder andere een voetenbadje en een pizzamassage, maar ook deden we lekker gek met Pietenyoga en speelden we het kerstverhaal na.

Houdingen centraal

De yogahoudingen (asana’s) staan centraal in de les. Daarbij gaat het vooral om het plezier en zeker niet om hoe perfect een kind de houding uit kan voeren. Uit het hoofd, in het lijf is het motto! We hopen kinderen een stukje lichaamsbewustzijn en zelfvertrouwen mee te geven, ze te laten ervaren hoe prachtig hun lijfje is en wat ze er allemaal wel niet mee kunnen. Samen ontdekken we tijdens de les waar grenzen liggen, wat prettig voelt en wat minder en soms ook waar je juist wel of juiste even geen zin in hebt of zelfs boos van wordt. Spelenderwijs rijken we tools aan die ze in kunnen zetten om deze gevoelens te uiten of te verwerken.

Inspanning en ontspanning

Naast de houdingen, zijn er nog een aantal vaste onderdelen in iedere les. Er is een vaste balans tussen inspanning en ontspanning. We beginnen de les met gronden, lekker zakken in je lijf en uit je hoofd komen en warmen dan op met muziek en dans. Ook doen we in de les altijd iets creatiefs (tekenen, kleien, tuinieren etc.), doen een grappige samenwerkingsopdracht (bv pianomassage, yogi koekoek of de achtbaan) en sluiten de les af met een fijne meditatie onder een dekentje en kletsen tot slot na met een warme kop thee.

Kinderyoga cursussen

We bieden kinderyoga cursussen aan voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar. De cursussen bestaan meestal uit 5 lessen (de 1e les mag een proefles zijn). De lessen worden aangepast aan de leeftijd van het kind. Bij voldoende aanmeldingen (vanaf 5 kinderen) gaat de cursus door. Je kunt je ook als groepje van minimaal 5 opgeven, dan kijken we samen naar geschikte data. Uiteraard komen de jongste kinderen met de ouder (ouder-kind yoga), het gaat dan vooral om een fijn contactmoment tussen ouder en kind, samen plezier beleven en relaxen met elkaar. Vanaf 4 jaar kunnen kinderen zelfstandig een les volgen. Waar we bij de jongste kinderen veel vanuit prentenboeken en yoga avonturen werken, worden de houdingen bij oudere kinderen steeds uitdagender en gaat de les steeds meer een beetje op volwassenyoga lijken.

Cursussen worden aangeboden in de leeftijd van:

3 maanden t/m 12 maanden (babyyoga met ouder / verzorger)
1 t/m 2 jaar (dreumesyoga met ouder / verzorger)
2 t/m 3 jaar (peuteryoga met ouder / verzorger)
4 t/m 6 jaar (kleuteryoga)
7 t/m 9 jaar
10 t/m 12 jaar

Informeer gerust naar de volgende mogelijkheden:

  • Cursus op maat voor een eigen groepje
  • Kinderfeestje
  • Workshop (kdv, school, familieworkshop, training etc.)
  • 1 op 1 sessie of gezinssessie
  • Yoga kindercoaching (gecertificeerd)


Via het tabblad ‘agenda’ vind je onze lopende cursussen en workshops.

Als je ons op Instagram volgt, ben je ook altijd vlot op de hoogte van nieuwe cursussen en workshops.

Locatie

Villa Mare = Mozaïekkerk
Dorpsstraat 7
4352 AA Gapinge

Kosten

Bekijk de kosten voor de verschillende cursussen op de agenda pagina