Over Villa Mare

Villa Mare is een plek speciaal voor jou en je kind. Een plek waar je kunt ZIJN. Een plek waar je even uit de hectiek van je dagelijkse bestaan stapt, zo hop de ontspanning in. De Villa is een oud kerkje met vier dikke muren die je letterlijk even afstand laat nemen van de buitenwereld en je een gezellig warm huis biedt.

Op haar eigen wijze zet de Villa de oude functie van de voormalig Mozaïekkerk voort. Het biedt een ontmoetingsplek voor ouders en kinderen, en een plek waar jullie samen of alleen rust en ontspanning kunnen vinden, met als belangrijkste uitgangspunten: je thuis voelen en jezelf kunnen zijn.

De Villa wil graag een plek zijn waar je je (innerlijk) kind en het ouderschap bewust kunt ervaren, vieren, maar ook waar je dit kunt ontwikkelen vanuit lichtheid en plezier!

‘It takes a Villa to raise a(n inner) child’

De naam Villa Mare betekent vanuit het Latijn: Dorp aan Zee. Je kent vast wel de uitspraak ‘It takes a village to raise a child’, er is een dorp nodig om een kind op te voeden. Echter in onze huidige maatschappij kunnen we als ouders toch maar weinig beroep doen op die village, dat dorp, simpelweg omdat het zo niet meer georganiseerd is anno nu.

Het resultaat: veel ouders werken keihard om alle ballen in de lucht te houden. We vliegen door de dagen zonder toe te komen aan bewust ouderschap en dat terwijl dit nu juist zo hoog op ons lijstje staat. En stiekem vinden we ook dat hard werken iets is van de vorige generatie.

Je wil het wel anders, maar je hebt vaak te weinig tijd om afstand te nemen, een helikopterview aan te nemen en van koers te wijzigen.

Villa Mare wil voor jou die village, dat dorp zijn; je vindt er een groep gelijkgestemden, maar ook professionals en ervaringsdeskundigen rondom het (aanstaand) ouderschap die weten waar je mee dealt en waar je behoefte aan kunt hebben. Met ons team stellen we een mooi aanbod samen in yoga, coaching, retreats en diverse workshops waaruit jij en je gezin kunnen kiezen. Navigeer maar eens door onze website en ontdek het huidige aanbod.

We beogen geen community, mini samenleving of een woongroep te zijn, maar gewoon een dorp – of eigenlijk dus een Villa – aan (bijna) zee. Je kunt hier komen en gaan (net als de golven van de zee, de Mare) zoals het jullie past en je mag hier halen wat je nodig hebt in het ouderschap, voor jezelf en voor je kind.

En als we onszelf toch een naam zouden willen geven, laten we dan met z’n allen The Village people zijn, een lekker kleurrijke en diverse groep mensen die elkaar ondersteunen als het nodig is, zoals fijne buren dat doen in een dorp.

Jullie zijn van harte welkom in de Villa!

Over zij van Villa Mare

Zij is Marieke Wagner, mama van dochter Riva, getrouwd met Thijs, gezinspedagoog, creatief kindercoach en kinderyoga docent en twee jaar geleden verhuisd van Leiden naar Zeeland.

Met een heleboel dromen en ideeën in mijn rugzak vertrok ik naar het Walcherse dorp Gapinge, waar we ons huis vonden in een oude kerk met aangrenzende bungalow.

Na jaren gewerkt te hebben als docent en onderzoeker in de Pedagogiek aan de universiteit en verschillende hogescholen, ontstond het idee om al mijn kennis in de praktijk te gaan brengen. Ik wil ook mét ouders en kinderen werken in plaats van er alleen maar over vertellen.

Zo popte in 2019 voor het eerst het concept van een Ouder&Kind studio op, mijn dochter was nog geen jaar oud. Ik dacht dat ik met mijn ‘PhD in parenting’ wel alle tools is in handen zou hebben om een goede moeder te zijn, maar wat kwam ik mezelf tegen en wat heb ik ontzettend veel van het moederschap en mijn dochter geleerd, en nog steeds.

Mijn grootste inzicht: van nature zijn we allang die bewuste ouder die precies weet wat haar kind nodig heeft. Jouw kind is namelijk uniek, net als jij. En jij bent als belangrijkste persoon in zijn/haar leven de expert op het gebied van jouw kind. Jij weet precies wat er nodig is, voor jou, voor je kind en voor je gezin.

Het ‘enige’ dat je hoeft te doen is in verbinding staan met jezelf, met je kind en met je gezin. Zo kun je putten uit die natuurlijke bron van kennis. En die verbinding kun je vinden door rust, stilte, ontspanning, vertraging, lichtheid én bovenal plezier!

Villa Mare biedt lessen, cursussen, workshops, coaching en trainingen aan die bijdragen aan die ontspanning en plezier in jouw gezin, zodat die natuurlijke kennis en dat bewuste leven vanzelf meer naar de oppervlakte kunnen komen.

Ik hoop jullie te ontmoeten in Villa Mare en ben benieuwd naar jullie verhaal!

Lieve groeten, Marieke